Hadzley Harith - Wedding Photographer, Jurugambar Kahwin
Hadzley Harith Photography
By: Hadzley Harith

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 31-Dec-2008 17:24 Email | Share | | Bookmark
Tengku Wani & Shahril, 27 Dec 2008, Penang.




Salam,
Dalam keadaan bergelut dengan masalah broadband ni.. saya berkesempatan untuk upload gambar dari perkahwinan pasangan Tengku Wani & Shahril di Jalan Petani, Penang. Majlis persandingan sebelah perempuan telah dibuat pada 27 Disember 2008.

Pasangan ini mempunyai ramai kengkawan yang sporting dan bersama-sama "memeriahkan" majlis kenduri dan pengambaran luar "out-door" di sekitar Pulau Pinang. Best dapat ramai kawan seperti ni.

Sepanjang tahun 2008 telah banyak pengalaman dan pengajaran untuk saya. Terima kasih saya ucapkan kepada bekas pelanggan yang telah memberikan kepercayaan kepada saya dan team saya untuk merakamkan majlis perkahwinan anda. Pengalaman dan pengajaran dari 2008 ini akan saya jadikan sempadan dan tunjuk ajar bagi menempuh tahun 2009 yang dijangka lebih mencabar ini.

Pada masa ini saya masih lagi sibok menghadap PC, editing dan mencari idea yang FRESH untuk merekacipta susunatur album perkahwinan pelanggan saya pada Nov dan Dis lepas. Kekadang jam 2 - 4 pagi ni lah idea mencurah-curah.. (Pls don't YM saya time ni..).

Kelainan perlu ada pada setiap "Photographer". Kelainan inilah yang membuatkan seseorang photographer itu dihargai. Pengalaman dan penelitian tentang hasil kerja akan membuatkan sesuatu gambar tersebut "lain" dari biasa. Elemen seperti inilah yang amat sukar buat seseorang jurugambar untuk menonjolkan dirinya. Jestru itu, saya berazam untuk mencapai atau mempelajari "elemen" ini agar saya terus bertahan di dalam industri ini. Semoga saya mendapat sokongan dan kepercayaan dari bakal pelanggan pada tahun 2009 ini.

Hargailah detik-detik dalam kehidupan, kerana kehidupan kita ini hanya singkat. Beralamlah kepadaNya, ingat kepadaNya.. Allah yang maha Esa.

Hadzley Harith
019-4651199 / 019-3378020


Wednesday, 24-Dec-2008 09:46 Email | Share | | Bookmark
Muhariz & Mimi, 30 Nov 2008, Kulim. [Late Entry]



Salam,
Terlebih dahulu saya mengucapkan ribuan ampun .. sembah patik harap diampun. Memandangkan job sepanjang November dan Disember ni yang telalu 'pack' maka banyaklah gambar-gambar klien yang terlewat untuk di upload ke FP dan sever saya (bukan apa..sebok dengan editing album depa). Ditambahkan pula dengan masalah line Boradband yang terlalu slow untuk uploading (80kbs jer.. wah tention).. saya try dari KK, Sabah..cam tu.. balik Penang pon cam tu.. semalam kat Kuching lagi worst.. last sekali saya guna line Hotel..kena cas (NOTHING free NOWADAYS).

Dengan job yang memanjang...ALHAMDULILLAH.. dan album wedding yang berlambak-lambak (dah separuh yang siap.. a cross the board). Menyebabkan saya memerlukan seorang designer FULLTIME untuk membantu kerja-kerja saya.

Kepada Pelanggan Muhariz dan Mimi. Album dah siap dan sedang upload untuk tatapan dan pilihan. Selamat Pengantin Baru. InsyaAllah album ini akan deliver before you going abroad.. Ada beberapa lagi album klien yang dah siap menanti pengesahan dari mereka.


Hadzley Harith
019-4651199


Wednesday, 26-Nov-2008 06:39 Email | Share | | Bookmark
Kisah Cinta Mohd Amin & Norshafella, Pongsu Seribu.


Gambar dari Hadzley Harith


Credit to Riesyam (a team member of Hadzley Harith)

Credit to Riesyam (a team member of Hadzley Harith)

Credit to Riesyam (a team member of Hadzley Harith)
~Directed / Edited by Riesyam. Good Job Bro!.

Salam,
Berikut saya siarkan gambar out-door pasangan Mohd. Amin & Norshafella yang telah selamat melangsungkan Majlis Kenduri Perkahwinan mereka di Pongsu Seribu, Pulau Pinang pada 22 November 2008 lepas.

Entry ini akan mempamerkan gambar hasil kerja photographer saya RIESYAM dan Ijan. Gambar dari body camera mereka akan saya upload dalam masa terdekat. Sabar ya..


Photographer: Riesyam
Asist Photograpgher (Tag Along): Ijan
Back up Photographer (Khas untuk out-door): Hadzley Harith
Tarikh: 22 November 2008
Lokasi: Pongsu Seribu, P. Pinang.

Hadzley Harith
019-4651199


Wednesday, 26-Nov-2008 06:28 Email | Share | | Bookmark
Penyatuan Pasanga Bahagia Noorfariza & Mohamad Jiwa




Salam,
Alhamdulillah, pasangan ini telah selamat melangsungkan Majlis Kenduri Perkahwinan mereka di Permatang Pauh, P. Pinang dan Karangan, Kedah pada 22 & 23 November 2008.

Photographer: Hadzley Harith
Tarikh: 22 & 23 November 2008
Lokasi: Pmtg Pauh, P. Pinang & Karangan, Kedah.

Hadzley Harith
019-4651199


Tuesday, 18-Nov-2008 12:59 Email | Share | | Bookmark
Out-door Portrait - ZU






Salam,
Berikut saya siarkan gambar out-door portrait. Jika anda berminat untuk membuat pengambaran portrait seperti ini. Sila berhubung dengan saya.

Nama Model: Zu
Lokasi: Kota Kinabalu, Sabah
Tarikh: 18 Nov 2008

Hadzley Harith


[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net